istanbul lesbian lifestyle

7 Temmuz 2008 Pazartesi

Absolut Colors -- Drink Proudly


Community Marketing Inc. tarafından yapılan bir araştırmaya göre lezbiyen ve gaylerin favori içkisi vodkaymış. Hatta lezbiyenlerin vodka içme olasılığı diğer alkollü içkileri tüketme olasılıklarından 5 kat daha fazlaymış. (Sizi bilmem ama benim favorim her zaman vodka) Tüm vodkalar içinde ise %36'sı Absolut'u tercih ediyormuş. Bu oranı yeterli görmeyen Absolut, 1979 yılından itibaren LGBT bireylere yönelik reklam kampanyaları düzenlemekte, hatta böyle bir konsept ile tanıtım yapan dünyadaki ilk marka. Geçtiğimiz aylarda Ruler ve Stadium adlı reklamlarla gayleri ve gay evliliği konu edinen Absolut, şimdi de Colors adlı bir şişe tasarımını piyasaya sürdü.



Colors şişesi gökkuşağı bayrağını yaratan Gilbert Baker tarafından bayrağın 30. yılını kutlamak için tasarlandı. Dünya çapında 126 ülkede faaliyet gösteren Absolut, yeni ürününü aralarında Türkiye, Fransa, Hollanda, Norveç, Belçika, Portekiz, Danimarka, İrlanda'nın da bulunduğu 19 ülkede satışa sundu. Colors şişesi dünya çapında 311 bin şişe üretilecek. Dünyada mayıs ayında piyasaya çıkan, Türkiye'de ise son 1 haftadır raflarda bulunan Absolut Colors'ın ayrıca kokteyl kitabı da varmış. Her 2 ürünün satışlarından elde edilecek gelirin bir kısmı InterPride adlı eşcinsel topluluğuna bağışlanacak.



Absolut ayrıca eşcinsellerin haklarını desteklemek için kendilerine gelen ilk 100 öneri için fikir başına 100 Euro bağışlanacağını açıkladı. Bu kampanya ile toplanacak bağışların eğitime ve eşcinsel topluluklarının yardımlaşmasına harcanağı belirtiliyor. Türkiye'ye 5-10 bin adet ithal edilecek olan ürün Migros ve Carrefour gibi yerlerde bulunabilecek.


Hiç yorum yok: